Belföld

Vallottak a skinheadek, akik a származása miatt vertek meg egy marokkói férfit Budapesten – videó

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Megvertek egy marokkói férfit Budapesten a származása miatt. Az este még 2020 decemberében történt, a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség most emelt vádat az öt támadóval szemben.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a „skinhead” stílusjegyekkel rendelkező vádlottak az 1-es villamos Róbert Károly körút és Reitter Ferenc utca megállójában figyeltek fel a marokkói férfira, és elhatározták, hogy belekötnek.

Egyikük, egy 27 éves ittas férfi megszólította őt azzal, hogy beszél-e magyarul és tud-e neki cigarettát adni. A külföldi férfi a megjelenésük és magatartásuk alapján sejtette, hogy valójában csak provokálni akarják, ezért megpróbálta kerülni a konfliktust és kitérni előlük. Három elkövető azonban kísérni kezdte és azt kiabálta neki, hogy „menjen haza”, vagyis hagyja el az országot.

A társaság női tagja dobütőket tartott a kezében, amelyeket fenyegetően a marokkói férfi irányába emelt. A csoport tagjai a folyamatosan hátráló férfi köré gyűltek, és próbálták őt megragadni és megütni. Amikor a marokkói férfi el akart futni, két támadó kergetni kezdte, míg a társaik lemaradva követték őket.

Az áldozat megpróbált elmenekülni az úton keresztül, ahol azonban túl nagy volt az autóforgalom, így majdnem elütötték. A támadók végül utolérték, kétszer is a földre vitték, és testszerte bántalmazták a marokkói férfit. Az áldozatnak egy idő után sikerült felállnia, és az úttesten átrohanva elmenekülnie. A megvert férfi nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Úgy tudjuk, hogy a támadók közül senki sem tett teljes körű beismerő vallomást a nyomozati szakban, és a vádlottak csak részben ismerték el a bűnösségüket. Egyikük azt állította, hogy a marokkói férfi földre köpött és lenácizta őket, ő pedig csak azért rántotta le a földre, hogy el ne üsse az érkező kocsi. De olyan is volt, aki azzal védekezett, hogy nem vett részt a támadásban és nem is törődött azzal, hogy mit csinálnak a társai.

Az ügyészség börtönbüntetést kért a csoportosan elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntettével vádolt banda tagjaira, továbbá azt is, hogy az egyik, korábban hasonló bűncselekmény miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt férfi előző büntetésének végrehajtását is rendelje el a bíróság.

A büntetések végrehajtásának felfüggesztésére az ügyészség kizárólag a büntetlen előéletű támadókat illetően és csak a bűnösség teljes körű beismerése esetén lát lehetőséget.

Kapcsolódó
Összevertek egy marokkói férfit az 1-es villamos Róbert Károly körúti megállójában a származása miatt
Három ember már rács mögött van, a többi támadót még keresik. Az egyik balhézó szerint a külföldi férfi kötött beléjük.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik