Belföld

Összevertek egy marokkói férfit az 1-es villamos Róbert Károly körúti megállójában a származása miatt

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Letartóztatta a bíróság azokat a férfiakat, akik több eddig ismeretlen társukkal összevertek egy marokkói férfit Budapesten, az 1-es villamos Róbert Károly körúti megállójában a származása miatt.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a most letartóztatásba kerülő egyik férfi elismerte a konfliktust, de azt állította, hogy a külföldi férfi kötött beléjük, akinek nem is figyelte a származást. A másik letartóztatásba került támadó pedig azzal védekezett, hogy nem vett részt a bántalmazásban, s nem is látott ütést.

A megalapozott gyanú szerint egy 25, egy 24 és egy 20 éves férfi több társával együtt tavaly december 20-án a délutáni órákban figyelt fel a Róbert Károly körút és Reitter Ferenc utca megállójában lévő marokkói férfire. Körbevették,, majd minden előzmény nélkül, kizárólag a származása miatt belekötöttek, először szidalmazták, majd bántalmazták.

ugyeszseg.hu

A külföldi férfinek az autós forgalom miatt csak második próbálkozásra sikerült elmenekülnie. A bántalmazás következtében testszerte könnyebb sérüléseket szenvedett.

ugyeszseg.hu

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói az elkövetés napján elfogták a 25 éves férfit – aki akkor letartóztatásba került -, két társát pedig néhány nappal ezelőtt azonosították. A rendőrség mindhármukat bántalmazással, csoportosan elkövetett közösség tagja elleni erőszak megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki gyanúsítottként.

Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség  indítványával és letartóztatta a most őrizetbe vett két férfit is. Az egyik gyanúsítottat jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték korábban ugyanilyen bűncselekmény miatt, a másik terhelttel szemben pedig szintén ugyanilyen cselekmény miatt jelenleg egy másik büntetőeljárás is folyik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik