Belföld

Kósa Lajos szerint az oroszok soha nem mondták, hogy egész Ukrajnát el akarják foglalni

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Ukrajnát leginkább azzal kéne segíteni, hogy utakat építünk, a gyáripart visszaépítjük, a hidakat felépítjük, az elpusztult lakóházakat felépítjük. Azzal többre mennének az ukránok, minthogy kapnak még 35 M1-est (Abrams harckocsit – a szerk.),  15 Leopardot, amit egy hónap alatt elhasználnak

– nyilatkozta az RTL Híradónak Kósa Lajos, a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke Tusványoson.

Megjegyezte: mi az ukránokon minden létező eszközzel segítünk, de „fegyvereket senkinek sem adunk, hogy gyilkolják az embereket”.

Arra felvetésre, hogyha a Nyugat sem adna fegyvereket, akkor lehet, hogy az ukránoknak országuk sem maradna, ahol utakat lehet felújítani, Kósa elmondta:

az oroszok, mint háborús fél, soha az életbe nem mondták azt, hogy ők el akarják foglalni Ukrajnát teljes egészében.

Kósa szerint attól nem putyinpárti az ember, ha komolyan veszi azt, amit az orosz elnök mond. Márpedig Vlagyimir Putyin egyértelművé tette, hogy az számára vörös vonal, ha Ukrajna a NATO tagja akar válni. Hozzáteszi: Joe Bident is érdemes komolyan venni, „már amikor olyan állapotban van”.

A kormánypárti politikus arról is beszélt, hogy az „indoktrináció” képes megingatni fiatalok szexuális irányultságát, amire szerinte számtalan példa van.

Kósa az erdélyi fesztiválon Svédország NATO-csatlakozásával kapcsolatban is előállt egy megoldási javaslattal:

Kapcsolódó
Kósa Lajos szerint a svédeknek kényelmes lenne, ha nem erőltetnék tovább a NATO-csatlakozást
Tusványoson téma volt, hogy mi nem történt meg a NATO vilniusi csúcsán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik