Belföld

Letartóztatták a barátnőjét Angyalföldön meggyilkoló T. Róbert Dánielt

police.hu
police.hu

Letartóztatta a Budai Központi Kerületi Bíróság azt a T. Róbert Dánielt, akit azzal gyanúsítanak, hogy július 13-án éjjel az angyalföldi albérletében megverte, fojtogatta, majd nyakon szúrta a 27 éves barátnőjét, M. Petrát.

Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy az ügyben eljáró nyomozási bíró az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a férfi letartóztatását egy hónapra, hogy biztosítva legyen a jelenléte a büntetőeljárásban. A végzést a gyanúsított és védője is tudomásul vette, így az végleges.

Az Olaszországból fél évvel ezelőtt hazaköltöző fiatal nőt múlt péntek éjjel találták holtan egy Véső utcai lakásban. A rendőrség ötnapos hajtóvadászat után, a Római-parton fogta el az emberölés bűntettével gyanúsított férfit, aki az Északi vasúti összekötő hídig menekült a tette után, mert öngyilkos akart lenni. Ezt végül nem tette meg, és egy környéken lévő romos épületben bujkált elfogásáig.

A búcsúlevelet is író férfi teljes körű beismerő vallomást tett a gyanúsítotti kihallgatása során. Ebben elismerte, hogy nem adott kellő szabadságot a lánynak a kapcsolatában, és azt is elmondta, hogy szakítani akart a lánnyal.

Az ügyész szökés, elrejtőzés miatt kérte T. Róbert Dániel letartóztatását a kényszerintézkedésről döntő mai meghallgatáson.

Szabó József, a Fővárosi Törvényszék szóvivője megkeresésünkre azt mondta, hogy a férfi személyi körülményei rendezetlenek voltak, és mivel a cselekmény után megszökött, ezért csak a legszigorúbb kényszerintézkedéssel volt biztosítható a jelenléte a büntetőeljárásban.

A bíróság tájékoztatása szerint a férfi már évek óta nem az állandó lakóhelyén, hanem albérletben élt. Rendszeres jövedelme nem volt, megélhetését az ismerőseitől kapott kölcsönökből biztosította, ráadásul  jelentős hiteltartozása is van.

Kapcsolódó
T. Róbert Dániel azt vallotta, hogy nem adott kellő szabadságot barátnőjének, és szakítani akart vele
Az ügyészség letartóztatást kért a barátnőjét Angyalföldön halálra késelő férfire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik