Belföld

Tovább tart a meleg, bár ma csak 35 fokra kell számítani

A délelőtt folyamán, főként a Dunántúlon lehetnek még erősebben felhős területek, később azonban felszakad a felhőzet és mindenütt napos idő várható kevés fátyol- és gomolyfelhővel – derült ki a Kiderül előrejelzéséből. Csapadékra az ország nagy részén nem kell számítani, legfeljebb elvétve fordulhat elő zápor, zivatar. Az északnyugati szél többfelé megélénkül, illetve késő délutántól a Dunántúlon délies irányba fordul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35 fok között valószínű. Késő estére 20 és 27 fok közé hűl le a levegő.

Szerdán egy hullámzó hidegfront közelíti meg térségünket, így többfelé lehetnek záporok, zivatarok, helyenként heves zivatarok, amelyekhez jégeső, felhőszakadás társulhat. Az Időkép szerint ekkor a nyugatias szél az ország északi felén többfelé megélénkül, északnyugaton helyenként megerősödik, zivatarok környezetében azonban viharos lökések is lehetnek. A csúcshőmérséklet 28 és 36 fok között alakulhat. Csütörtökre pár fokkal mérséklődik a hőség, 27-33 fokos maximumokra számíthatunk. Sok lesz a napsütés, csupán északkeleten és az Alpokalján fordulhat elő helyenként zápor, zivatar. Az északnyugati szelet többfelé élénk, erős lökések kísérhetik.

Pénteken és szombaton a napos időszakok mellett többször erősen megnövekedhet a gomolyfelhőzet, és több helyen előfordulhatnak záporok, zivatarok. A szél időnként élénk, zivatarok környezetében erős, viharos lehet. Délutánonként 25-32 fok valószínű, a legmelegebb délkeleten lesz.

Kapcsolódó
Hidegfrontok érkeznek egymás után egész héten
Minden páratlan nappal csökken a hőmérséklet, lassan enyhül a forróság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik