Belföld

Három évet kapott a férfi, aki megvert az anyjával egy kisfiút, mert szólt a dudálás miatt

Letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Szolnoki Járásbíróság azt a 42 éves férfit, aki közel három évvel ezelőtt megvert az anyjával egy biciklijét toló törökszentmiklósi iskolásfiút azért, amiért rájuk szólt, hogy ne dudáljanak – tudta meg a 24.hu.

A 61 éves nő a Hunyadi János úti óvoda előtt elhaladva hosszasan dudált. Ezért a járdán kerékpárját tolva közlekedő iskolás fiú odakiáltotta neki: „Ne dudáljál!”. A nő ekkor hirtelen fékezéssel megállt, majd a kocsiból kipattanó fia és ő is nagy erővel pofon ütötte a megszeppent gyereket.

Az anya-fia párost azonban nem csak emiatt állították bíróság elé.  2020 őszén egy szomszédságukban élő idős házaspárral is összetűzésbe kerültek, és a 40 éves férfi a volt felesége élettársát is bántalmazta Törökszentmiklóson.

A vádirat szerint belökte az útmenti árokba a férfit, majd ráült a hátára és szorongatta a nyakát. A bántalmazott férfinek úgy sikerült kiszabadulnia a fogásból, hogy védekezésképpen megcsavarta a vádlott ujját, majd megpróbált elmenekülni a helyszínről. A támadót végül a kiérkező rendőrök fékezték meg.

Tóvizi Ádám Péter, a Szolnoki Törvényszék szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta hogy a büntetett előéletű férfit három év börtönre és három év közügyektől eltiltásra ítélte a Szolnoki Járásbíróság 2 rendeli személyi szabadság megsértésének bűntette valamint 3 rendbeli zaklatás, garázdaság és 2 rendbeli testi sértés vétsége miatt.

A férfi 64 éves anyja 1 év 10 hónapot kapott 2 rendbeli testi sértés és személyi szabadság megsértésének bűntette, valamint garázdaság és rongálás vétsége miatt, de a büntetését 4 év próbaidőre felfüggesztették.

Az ítélet azonban nem jogerős. Az ügyészség ugyanis mindkettejük büntetésének a lényeges felemeléséért fellebbezett. Azt kérték, hogy ne felfüggesztettre, hanem letöltendőre ítéljék az asszonyt is. A vádlottak és védőik elsősorban felmentésért, másodsorban enyhítés érdekében jelentettek be fellebbezést.

Kapcsolódó
Egy idős párt és az exe élettársát is bántalmazta a férfi, aki megvert egy kisfiút az anyjával
Letöltendő börtönt kértek a 40 éves törökszentmiklósi férfire és az anyjára, akik megverték a rájuk szóló gyereket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik