A következő élő közvetítés része Pride-főszervező: Ahol könyveket fóliaznak le, ott előbb-utóbb embereket fognak

Nem volt eseménytelen hetünk

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Csak néhány történés emlékeztetőül az elmúlt pár napból:

  • 12 millió forintos fogyasztóvédelmi bírságot kapott a Líra a két fiú szerelméről szóló képregény miatt. A kormányhivatal vizsgálata megállapította, hogy „az érintett könyvek homoszexualitást jelenítenek meg, ennek ellenére a gyermeknek szóló, ifjúsági irodalom körébe sorolt könyvek között helyezték ki azokat, és forgalmazásuk sem zárt csomagolásban történt”. A kormányhivatal kötelezte a vállalkozást a jogszerű forgalmazás biztosítására.
  • Ferencvárosban szerették volna múlt héten felavatni a főváros első szivárványos köztéri padját, azt azonban először fradi ultrák festették át, majd újra szivárványos lett, aztán újra zöld-fehér. Ezt követően jött a barna változat, majd a Mi Hazánk jóvoltából a piros-fehér-zöld festés, valamint a lefóliázás. Az egész országot, nem csak a festékboltok tulajdonosait lázban tartó, folytatásos kalandregény egyelőre szünetel, mivel pénteken elvitték a padot.
  • Hodász András laicizált katolikus pap Instagramon coming outolt, többek közt azt írta: „Kaptam egy üzenetet, hogy meleg vagyok-e. Gondolkodtam, hogy egyáltalán válaszoljak-e rá. Nehéz ezt megosztanom veletek, mert részben privát, de részben a közre is tartozik, az előéletem miatt. Tudjátok, hogy mindig próbáltam egyenes ember lenni, most is az leszek: igen.”
Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik