Belföld

Döntött a bíróság: letartóztatásban marad az Árpád hídi gázoló

Mihádák Zoltán / MTI
Mihádák Zoltán / MTI

Egy hónapig letartóztatásban marad annak a tuningolt Mercedesnek a vezetője, amivel július 1-jén a késő esti órákban halálra gázolt az Árpád hídon egy szabályosan haladó biciklist – tudta meg az Index a Fővárosi Törvényszék szóvivőjétől.

A férfi letartóztatását vasárnap indítványozta a Fővárosi Főügyészség, ami ellen a fellebbezett. A bíróság azonban másodfokon is úgy döntött, hogy letartóztatásban marad a sofőr.

Korábban a Blikk Bagoly Bettina ügyészségi szóvivőtől megtudta, hogy a bűnismétlés veszélye miatt döntöttek a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelése mellett. A lap szerint a Mercedes sofőrje a rendőrségi kihallgatásán és a bíróságon is azt állította, hogy nem versenyeztek a hídon.

A sofőr ellen a baleset időpontjában is több eljárást folyt közlekedési szabálysértések miatt. A BRFK szerint a 26 éves kerékpáros halálával végződő tragédia előtt három autó versenyzett spontán a hídon.

A vétkes Mercedes sofőrje legalább 137 kilométer/órával ment, az ütközés után 70 méteren át pörgött a tetején. A sofőr ismert volt a hatóságok előtt, 13 büntetőpontja volt.

Kapcsolódó
Három autó „spontán kialakult versenye” okozta az Árpád hídon elgázolt kerékpáros halálát
A vétkes Mercedes sofőre legalább 137 kilométer/órával ment, az ütközés után 70 méteren át pörgött a tetején. A sofőr ismert volt a hatóságok előtt, 13 büntetőpontja volt. A rendőrség kezdeményezte a letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik