Belföld

Bábolnán is vannak félelmei a lakosságnak az ácsi katódgyár miatt, a volt Hong Kong Dragon Food tésztaüzemmel példálóztak

Állásfoglalásra kérik a polgármesterüket a bábolnaiak a szomszédos Ács határában megépíteni tervezett kínai katódgyárral kapcsolatban, írja a hvg.hu.

Azt várják a 2019-ben függetlenként megválasztott, de korábban MSZP-s színekben még országgyűlési képviselőként is politizáló Horváth Klárától, hogy a katódgyárral kapcsolatos augusztus végére tervezett ácsi lakossági fórum előtt foglaljon állást az ügyben.

A lapnak is eljuttatott nyílt levélben azt írták,

a többi kínai tulajdonban, kínai üzemeltetésű, és kínai ellenőrzés alatt tartott gyárak működéséből okulva, vannak félelmei a lakosságnak.

Emlékeztettek továbbá a volt Hong Kong Dragon Food 2012-ben indult tésztaüzemére, aminek „maradványai a mai napig a település szégyenfoltja”.

A cikkben emlékeztetnek, a Komárom-Esztergom vármegyei Ács határának déli szélén 520 milliárd forintból, a kínai Huayou Cobalt által megvalósítani tervezett, majdan elektromos autók akkumulátoraihoz szükséges katódokat előállító gyár két héttel ezelőtti bejelentése Ácson is nagy port vert fel, ahol a helyi képviselő-testület nagy része lemondott, mivel úgy érezték, az ő és az általuk képviselt ácsiak tudomása nélkül, a fejük felett döntöttek a beruházásról.

Kapcsolódó
Ácson máris mérgezi a légkört a kínai katódgyár: két gombóc fagyiból ízetlen beszólás lett
A fideszes polgármester azt találta mondani, hogy katódgyárat ellenző elődje fagyiért árulja magát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik