Belföld

Együtt ülhetnek a vádlottak padján a késelő és a megkéseltek

Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség
Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség
Az ügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy születésnapi összejövetel végén – azért, mert távozásra szólították fel – kést rántott és két vendéget is megsebesített, egyiküket életveszélyesen. Később a már ártalmatlanná tett és földön fekvő férfit a két – korábban megsebzett – férfi és társaik összerugdosták, ők is vádlottak lettek, így együtt fognak ülni a vádlottak padján.

A vádirat szerint tavaly márciusban az esti órákban egy bajai szórakozóhely pincehelyiségében születésnapi vacsorát tartottak, ahová vendégként mindhárom vádlott hivatalos volt. Másnap, hajnali két óra körüli időben, a rendezvény végén a születésnapos édesapja odalépett az ittas állapotban lévő férfihez – az ügy elsőrendű vádlottjához – és megkérte, hogy távozzon.

Mivel a vádlott ennek nem tett eleget, az ügy harmadrendű vádlottja is odament hozzá és ő is megkérte, hogy távozzon, egyúttal az italt is kivette a kezéből. Ettől az elsőrendű vádlott annyira dühös lett, hogy felpattant a székből, elővette a nadrágja zsebéből a 9 cm pengehosszúságú zsebkését és azzal mellkason szúrta a harmadrendű vádlottat, majd csapkodni kezdett a késsel maga körül. Ezt követően a másodrendű vádlott megkísérelte megfékezni a férfit, azonban nem járt sikerrel, mert az elkövető őt is megszúrta.

Ezt látva a vendégek kimenekültek a pincéből. Utánuk indult, késsel a kezében, az elsőrendű vádlott is. Miután a férfi kiért a pincehelyiségből rárontott a születésnapos férfire, aki – jogos védelmi helyzetben – több alkalommal, ököllel megütötte a késes támadót. Az elsőrendű vádlott ettől elesett és a kését is elejtette. A földre került vádlottat ezután a két megszúrt férfi és ismeretlenül maradt társaik többször megütötték és megrúgták, emiatt őket is megvádolták.

A késelés következtében III. rendű vádlott közvetett életveszélyes, míg II. rendű vádlott súlyos sérüléseket szenvedett az ügyészség tájékoztatása szerint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik