Belföld

Karácsony Gergely: A kormány Budapest-ellenes sarcpolitikája szintet lépett

MTI/Illyés Tibor
MTI/Illyés Tibor

A kormány Budapest-ellenes sarcpolitkája szintet lépett: most már a fővárosnak járó állami támogatásokat is el akarják venni, írta pénteken a Facebook-oldalán Karácsony Gergely.

A főpolgármester arra a fideszes törvénymódosító javaslatra reagált, amely szerint meg lehetne vonni az önkormányzatoktól az állami támogatásokat olyan mértékben, amilyen mértékben az államkincstárnak tartoznak. Gy. Németh Erzsébet, a Törvényalkotási Bizottság DK-s tagja ezt úgy értékelte: „ha Budapest nem fizeti be a többszörösére emelt szolidaritási adót Orbánnak, elvehetik akár a BKV állami támogatását is”.

Karácsony szerint aljas és kicsinyes válasz ez arra a perre, amelyet a Pénzügyminisztérium ellen indítottak a szerintük törvénytelen szolidaritási adó miatt.

Az eddigi megállapodásunk alapján eddig havonta 548 millió forinttal járultunk hozzá az agglomerációs közösségi közlekedési normatív finanszírozásához, ha azonban a kormány elveszi Budapest állami támogatását, ezt fel kell függesztenünk. Nem azért, mert nem szeretnénk támogatni a környéken élők mobilitását, hanem mert nem fogjuk tudni

– közölte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik