Belföld

Három évet kapott a nagykátai nő, aki úgy combon szúrta a párját, hogy az elvérzett

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Három év börtönre és három év közügyektől eltiltásra ítélte a Budapest Környéki Törvényszék azt a halált okozó testi sértéssel vádolt Nagykátánál élő nőt, aki úgy combon szúrta a párját, hogy az elvérzett.

A  törvényszék tájékoztatása szerint a férfi és a nő 2017 óta éltek élettársi kapcsolatban, de a férfi rendszeres kábítószer-fogyasztása és anyagi gondok miatt folyamatosak voltak közöttük a konfliktusok. A veszekedések többször is kölcsönös tettlegességig fajultak közöttük.

A nő három-négy évvel ezelőtt kétszer is lábon szúrta korábban a férfit, de az egyszer sem fordult orvoshoz vele. A férfi 2021 őszén elköltözött a nőtől, de tavaly tavasszal ismét összeköltöztek. Az ominózus nap megint összevesztek, mert a nő azt hitte, hogy a férfi drogozott.

Az ominózus éjszakán a férfi kiment vécére, de a nő követte, mert azt hitte, hogy drogozni akar. Veszekedni kezdtek, majd a nő visszament a lakókocsiba, és felvett egy konyhakést. Amikor a férfi kijött a vécéről, és a lakókocsitól nem messze lévő műhelynél leült cigarettázni, a nő a késsel a kezében odament hozzá.. A párja meglátta a kést a nőnél és közölte, hogy úgy sem meri megtenni, mire a nő combon szúrta.

Bár később a nő értesítette a mentőket, mire a szolgálat munkatársai a helyszínre értek, a férfi elvérzett és meghalt. A bíróság három év börtönre ítélte a nőt és három évre eltiltotta a közügyektől is. Az ügyész három nap gondolkodási idő tartott fenn, míg a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik