Belföld

Varga Judit: Az a jó jel, ha az embert ütik

A következő időszaknak a feladata, hogy a Fidesz meghatározza a végleges EP-listát, kezdte a Hír Tv-nek adott interjúját az igazságügyi miniszteri posztjáról leköszönő, és várhatóan a jövő évi EP-választáson a párt listavezetőjeként induló Varga Judit.

Az elmúlt években tárcavezetőként szerzett tapasztalatát szeretné majd felhasználni Brüsszelben, és szerinte minden olyan feladatot, amit vállalt, azt el tudott végezni miniszterként.

Arra a felvetésre, hogy rengeteg kritika érte a munkáját és a lakosság azt látta, hogy folyamatosan harcol vagy az ellenzékkel, vagy Brüsszellel, Varga úgy felelt,

az a jó jel, ha az embert ütik, mert akkor jó helyre tapintott.

Példaként említette a gyermekvédelmi törvényt, amivel egy hatalmas nemzetközi lobbit lepleztek le.

Szerinte van mitől félniük azoknak, akik őt folyamatosan támadják itthon, vagy akár külföldön, azok egy ideológiai harcot képviselnek és a magyar emberek érdekei ellen dolgoznak.

Arra nem felelt egyértelmű igennel vagy nemmel, hogy ő akart-e visszamenni Brüsszelbe dolgozni, csak annyit mondott, korábban is dolgozott ott és látta a folyamatokat, a diplomáciai közegben való jártassága alkalmassá teszi őt arra, hogy az álláspontját érvényesíteni tudja ott is.

Mint ismert, Vargát Tuzson Bence váltja a miniszteri poszton, aki elmondása szerint egy dolgot kért Orbán Viktortól, mielőtt elfogadta a felkérést.

Kapcsolódó
Bárándy Péter Varga Juditról: egy katona volt, a miniszteri poszthoz elvárható mentalitás nélkül
Az egykori igazságügyi miniszter szerint Vargának már rég le kellett volna mondania, a reputációját végül a Völner-ügy ásta alá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik