Belföld

Tuzson Bence lesz az új igazságügyi miniszter

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Orbán Viktor miniszterelnök tudomásul vette Varga Judit igazságügyi miniszter lemondási szándékát, tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán.

Hozzátette: a kormányfő az igazságügyi miniszteri tisztségre Tuzson Bencét, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkárát jelöli.

Varga Judit a Magyar Nemzetnek adott interjújában jelentette be, hogy július 31-én távozik a posztjáról, az Európai Parlamentbe készül, a lap szerint a kormánypárt EP-választási listavezetője lesz.

Tuzson Bence 2003-tól 2014-ig az ügyvédi irodájában dolgozott, 1998-tól 2006-ig hegyvidéki önkormányzat fideszes képviselőjeként tevékenykedett. 2014 óta fideszes parlamenti képviselő, 2015 óta államtitkár, az idő nagyobbik részében a Rogán Antal vezette a Miniszterelnöki Kabinetirodán, másfél évig a Miniszterelnökségen.

Frissítés: Tuzson a bejelentést követően Facebookon posztolt új pozíciójáról.

Miniszterelnök úrtól azt a rendkívül megtisztelő feladatot kaptam, hogy augusztus 1-től igazságügyi miniszterként támogassam a magyar kormány munkáját. Minden erőmmel azon leszek, hogy új megbízatásomban a kormány tagjaként a magyar emberek biztonságát, mindennapi életét szolgáljam.
Varga Judit miniszter asszonynak ezúton is köszönöm az elmúlt évek páratlan, példa értékű munkáját, amelyet a magyar emberek érdekében végzett fáradhatatlanul. Az új megbízatásához ezúton is szívből gratulálok, munkájához nagyon sok sikert kívánok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik