Belföld

Több tonnányi gumiabroncsból épített kerítést egy borsodi nő, vádat emeltek ellene

Több tonnányi gumiabroncsból épített kerítést magának egy borsodi nő. A Kazincbarcikai Járási Ügyészség hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett miatt állítja bíróság elé a nőt és a két férfi társát.

A  Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a vádlottak közül az egyik férfi és a nő két évvel ezelőtt vett egy kocsit azért, hogy szétkapják és hulladékként értékesítik. A rákövetkező napon a két férfi a nő lakóhelyén megkezdte a kocsi feldarabolást, de a lakossági bejelentésre kiérkező rendőrök megakadályozták cselekményüket.

A gépjármű veszélyes hulladéknak minősül, ezért a bontásához hatósági engedély kell. 2021 áprilisában és májusában a nő a családi házához szállíttatott 462 db, összesen több mint 3,6 tonna súlyú használt gumiabroncsot, és abból kerítést épített 4-5 gumiabroncsot egy sorban egymásra rakva, rögzítés nélkül. A gumiabroncs nem veszélyes hulladék, de magántulajdonú ingatlanon nem tárolható.

Az ügyészség a büntetett előéletű férfire és a büntetlen előéletű nőre felfüggesztettet, míg a harmadik társukra közérdekű munka büntetést kért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik