Belföld

Súlyosabb büntetést kértek a szülinapos apósát fagyállóval halálra mérgező férfire

police.hu
police.hu

Súlyosabb büntetést kért a Győri Fellebbviteli Főügyészség arra a 13 év fegyházra ítélt szentesi férfire, aki 2021 őszén fagyállóval mérgezte halálra a szülinapját ünneplő apósát.

A férfi hét évvel ezelőtt vette feleségül a későbbi áldozata lányát. Mivel nem nézte jó szemmel az apósa italozó életmódját, ezért négy évvel ezelőtt elhatározta, hogy megmérgezi a férfit. Először 2021 januárjában kevert gyomirtót agy üveg pálinkához, majd becsomagolta ajándékpapírba és beletette az apósa postaládájába, mintha az ismerősétől kapta volna. Még azt is ráírta, hogy “Fogadd sok szeretettel”.

A neje apja többször is ivott aznap a pálinkából, de annyira kevés volt benne a méreganyag, hogy nem lett semmi baja tőle A vej azonban nem tágított a tervétől, és 2021 szeptemberében ismét megpróbálta megölni az apósát. Ezúttal fagyállót töltött tisztán egy csatos, színes sörösüvegbe, majd születésnapi üdvözlő üzenetet írt rá, és átadta az apósának azzal, hogy azt a postaládában találta. A 62 éves férfi még aznap ivott a fagyállóból, másnap reggelre rosszul lett, majd a kórházban mérgezés következtében meghalt.

A férfi 13 év fegyházat kapott előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette miatt elsőfokon. Az ügyészség súlyosításért és a cselekmény téves minősítése miatt, a férfi és a védője enyhítés érdekében fellebbezett. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az ügyészség fellebbezését módosítva, azt kizárólag a kiszabott büntetés súlyosítása érdekében tartotta fenn.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik