Belföld

Az ország egyik legjobb gimnáziuma a Facebookon keres matek-informatika, angol, spanyol, testnevelés és történelem-magyar szakos tanárt, a szülői támogatásból plusz pénzt is ígérnek

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

A Madách Imre Gimnázium – amely a HVG 2023-as rangsora szerint az ország 9. legjobb középiskolája – a Facebookon keres a következő tanévre

  • angol-bármely,
  • spanyol-bármely,
  • testnevelés,
  • történelem-magyar,
  • valamint két matematika-informatika szakos tanárt,

határozatlan idejű kinevezéssel, vagyis alighanem az iskolából végleg távozó pedagógusok helyére. A bejegyzés alatt az iskola igazgatója megjegyzi: „ebben még szórványosan van benne a státusztörvény (1,5 állás)”, és a távozók száma valószínűleg valamelyest nőni fog, de egyelőre csak a biztosan hiányzó álláshelyeket hirdetik meg.

Arról is írnak, hogy az iskola alapítványa és a szülői támogatások fedezik az állam által nem támogatott szakkörök, szabadiős programok és tehetséggondozás megtartását. Ezekkel havi nettó 25-50 ezer forinttal kereshet többet egy-egy tanár, mint amennyi a bértábla szerint járna neki.

Tavaly ősszel arról számoltunk be, hogy szülők, diákok és pedagógusok demonstráltak a Marosi Beatrix által vezetett Belső-Pesti Tankerületi Központ Damjanich utcai épülete előtt, így tiltakozva az ellen, hogy a Eötvös József Gimnázium 25 és Madách Imre Gimnázium 21 tanára kapott kirúgással fenyegető levelet a munkáltatójától, amiért korábban polgári engedetlenségi akcióban vett részt.

Kiemelt képünkön hat iskola, köztük a Madách Imre Gimnázium polgári engedetlenséghez csatlakozó pedagógusai az Egyetem téren 2022. február 23-án.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik