Belföld

Elkötötte az őt felvevő autós kocsiját egy stoppos Egerben, de túl gyorsan ment és üldözőbe vették a zsaruk

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Elkötötte az őt felvevő autós kocsiját egy stoppos Egerben. Sokáig azonban nem örülhetett a verdának, mert belefutott egy rendőri ellenőrzésbe, és végül autós üldözésbe torkollt a kocsilopás.

A Heves Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a stoppost 2021. október 22-én hajnalban vette fel az autójába a sértett Egerben. Tekintettel a korai időpontra, a sofőr megállt az utolsó benzinkútnál, hogy megigyon egy kávét a shopban. Erre az időre magára hagyta újdonsült utasát a járó motorral fűtött gépkocsiban, nem számolva mindazzal, ami ezután történt.

A stoppos átült a vezető oldali ülésbe, és nagy sebességgel elindult Gyöngyös felé a 3-as számú főúton. Karácsond környékén azonban belefutott egy éppen megkezdett rendőri ellenőrzésbe, melyet elkerült volna, ha nem siet annyira. Így viszont a rendőr üldözőbe vette, és egészen gyöngyösi lakóhelyéig követte, ahol a férfi kiugrott az addigra már összetört és defektes járműből, majd berohant a lakásába.

Ide bevitte azokat a dolgokat is, melyeket lenyúlt a kocsiból. A lopott dolgok között volt egy bőrtárca, amiben több százezer forint lapult az áldozat iratai mellett. Az elkövető  elfogásához végül több rendőr együttes jelenlétében testi kényszerre és bilincselésre volt szükség.

Az előállítás után derült csak ki, hogy a stoppos korábban alkoholt ivott és soha nem volt jogsija.  Ezek, valamint a közúton elkövetett sorozatos közlekedési szabályszegések miatt a férfinak szabálysértési eljárás keretében kell felelnie.

Az Egri Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntettével és lopás bűntettével vádolja a terheltet. Az ügyészség másfél év börtönt, és két év közügyektől eltiltást kért a különös visszaeső férfire.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik