Belföld

Megszaporodtak az üres tanári állások Orbán volt iskolájában

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI

Legalább tíz pedagógusi és egy iskolapszichológusi álláshelyre várnak jelentkezőket a Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskolába – derül ki az intézmény által közzétett hirdetésekből. Ez az a gimnázium, ahová egykor Orbán Viktor miniszterelnök is járt. Az iskola a közösségi médiában hirdette meg hétfőn az alábbi álláshelyeket:

  • magyar nyelv és irodalom szakos tanár
  • matematika szakos tanár
  • fizika szakos tanár
  • kémia szakos tanár
  • biológia szakos tanár
  • informatika szakos tanár

Az intézmény emellett iskolapszichológust is keres, a Sziget utcai tagintézménye számára pedig további két tanítót valamint technika/bármely és matematika/bármely szakos általános iskolai tanárt. Utóbbiakat már legalább május 22-e óta.

A közigazgatási és közalkalmazotti állások meghirdetésére fenntartott hivatalos portál, a Közigállás a keddi állapotok szerint – egy egyszerű keresés tanúsága szerint – országszerte 1740 betöltetlen tanári állást valamint 764 betöltetlen tanítói állást hirdetett.

Nemrég a Népszava cikke alapján írtunk arról, hogy a tanárhiány miatt sok helyen vészforgatókönyvvel készülhetnek az iskolák a szeptemberi tanévkezdésre. A közelmúltban az aHang oldalán megjelent petíció alapján mintegy ötezer tanár jelezte, hogy felmond, ha elfogadják a státusztörvényt, amely alaposan átalakítaná a közoktatásban dolgozó tanárok helyzetét. Hétfőn a Kormányinfón Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter az erre vonatkozó kérdésre a kormány nevében úgy reagált: annyira veszik ezt komolyan, mint az aHangot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik