Belföld

Két ember megszurkálásával zárult egy elfajult rezsivita Veszprémben

Több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Veszprém Vármegyei Főügyészség azzal a 60 éves férfival szemben, aki előbb a szomszédját, majd a saját unokaöccsét is megszurkálta tavaly szeptemberben, Veszprémben.

A főügyészség tájékoztatása szerint az elkövető és unokaöccse között feszült viszony alakult ki egy polgári jellegű vita miatt, azonban a sértett rendszeresen elvégezte a vádlottal közös ingatlannál lévő munkákat és gondozta a kertet.

A férfi az ominózus délután is átment a nagybátyjához, hogy lenyírja a füvet, munka közben pedig a kertszomszéddal beszélgetett, majd később bement a házba, ahol a igyekezett meggyőzni a vádlottat, hogy fizesse a rezsiköltségeket.

Eközben a férfit telefonon kereste az édesapja, s miután nem érte el, megérte a szomszédot, hogy nézzen utána, hogy a fia ott van-e a nagybátyjánál. A szomszéd ezért átment hozzá, és bejárati ajtónál megállva mondta a fiatalembernek, hogy keresi az édesapja, majd számon kérte rajta az egy héttel korábbi sérelmét.

Az elkövető ekkor indulatossá vált, és felszólította szomszédját, hogy távozzon, majd megpróbálta kitaszítani az ajtón, mire a férfi kisebb erővel ellökte magától. A vádlott még dühösebb lett, majd elővett egy kést a nadrágjából és kétszer is mellkason szúrta vele a szomszédját.

A sérült férfi védelmében közbelépett az unokaöccse, akit a vádlott szúró-kaszáló mozdulatokkal szintén megsebesített, s még akkor is megvágta a hátát, amikor az már menekülni próbált. Végül mindkét férfi kiszaladt az utcára, s onnan hívták telefonon a mentőket.

A szúrások következtében a szomszéd nyolc napon belül gyógyuló, míg az unokaöcs életveszélyes sérülést szenvedett. Az ügyészség fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást kért az elkövetőre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik