Belföld

A korábbi, független városvezető nyerte a választást Pacsán

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

A független Kelemen Tamás, a korábbi városvezető nyerte az időközi polgármester választást a Zala vármegyei Pacsán. A győztes 447, szintén független, de érezhető kormánypárti támogatással induló vetélytársa, Dancsák Dávid 340 szavazatot kapott.

Az 1341 választópolgár közül 795-en éltek választójogukkal, nyolc szavazó érvénytelenül adta le voksát – mondta az MTI-nek Benedek Karolina jegyző. A képviselő-testületbe a Magyar Kétfarkú Kutya Párt jelöltje nem került be, Horváth Eliot Bence kapta a legkevesebb szavazatot, 85 voksot.

Az időközi voksolást azért írták ki, mert a település képviselő-testülete márciusban feloszlatta magát. A 24.hu-n beszámoltunk arról, hogy az önfeloszlatás hátterében miként bukkant fel a „békepárti” retorika, az okmányiroda bezárása és az elektronikus útdíjfizetési rendszer kiépítése.

Kelemen Tamás a 24.hu-nak arról is beszélt a riportban, hogy mindig jó kapcsolatra törekedett a kormánypártokkal, ezért is lepte meg a fordulat, amelynek nyomán a hirtelen ellenfeleivé váló szövetségesei a Fidesz helyi és országos politikusaival kampányolnak. A hat, kormánypárti hátszéllel induló jelölt közül ugyanakkor csak egy került most be a testületbe.

Kapcsolódó
„Az sem hülye, aki hallgat” – így vonult be a Fidesz-univerzum a választásra készülő zalai kisvárosba
A pacsai időközi választás hátterében az indonéz útdíjfizetési rendszerben érdekelt nagyvállalkozó is felbukkant.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik