Belföld

Pénteken újra tüntetnek a státusztörvény ellen a Kossuth téren

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Semjén Zsolt pont erre a napra kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülést, ahol a státusztörvény javaslatát tárgyalhatják.

Péntek délután öt órára szervez tüntetést az Egységes Diákfront és a Tanítanék Mozgalom. Ezt hétfőn este jelentették be, miután kiderült, hogy a pedagógusok jogállását átíró úgynevezett státusztörvény már pénteken, rendkívüli ülés keretben tárgyalhatja a parlament.

Kordonkormány benyújtotta bosszútörvényét az országgyűlésben. Álegyeztetéseken játsszák a demokráciát, de semmi lényegi változtatás nem történt!

– írják az esemnyszervezői.

Mint korábban megírtuk, hétfőn délelőtt a Fidesz-frakció még arról tájékoztatta az Atv.hu-t, hogy normál menetrendben tervezik tárgyalni a parlamentben a múlt kedden benyújtott státusztörvény-javaslatot. A Tanítanék Mozgalom és az Egységes Diákfront azonban egész hétre területfoglalási engedélyt kért az Országház elé tüntetésekre, miután attól tartottak, hogy már ezen a héten sürgősséggel megszavazhatja a parlament a státusztörvényt.

Hétfőn délután aztán az Országgyűlés honapján közzétett dokumentumból kiderült, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes rendkívüli parlamenti ülést kezdeményezett péntekre a kormány nevében. Ezen a rendkívüli ülésen várhatóan a státusztörvény tervezetét is tárgyalni fogják, noha korántsem csak azt.

Már annyi mindent elvettek, és most még a személyi szabadságot is fenyegetik

– fogalmaznak a pénteki tüntetés szervezői, akik szerint több mint ötezer pedagógus mondana fel, ha a törvényt megszavaznák.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik