Belföld

Hét évet kértek az érdi férfire, aki láncfűrésszel esett az apjának, mert 40 ezret kért tőle rezsire

police.hu
police.hu

Előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt állítja bíróság elé a Pest Vármegyei Főügyészség azt a 34 éves érdi férfit, aki láncfűrésszel akarta megölni az apját, mert azt kérte tőle, hogy fizesse ki a házuk rezsi költségének egy részét.

Jagusztin Tamás, a Pest Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy hét év letöltendő szabadságvesztést kértek a vádlottra.

K. István a szüleivel és a testvérével élt együtt egy érdi családi házban. Az apja 2019-től olyan anyagi helyzetbe került, hogy ő és a felesége csak a nő jövedelméből tudott megélni.Tetézte a bajt, hogy az elkövető és a testvére is keveset keresett.

K. István és az apja között gyakoribbá váltak a viták a család megrendült anyagi helyzete miatt.  2021 őszén az apa azt kérte a férfitől és a testvérétől, hogy 40-40 ezer forinttal járuljanak hozzá a ház rezsi költségéhez. Mivel ezt a férfi sérelmesnek érezte, ezért még jobban megromlott a viszonya az apjával.

Az ominózus napon K. István egyedül tartózkodott otthon, amikor úgy döntött, hogy egy láncfűrésszel megöli az apját, hogy véget vessen a rossz kapcsolatuknak, a holttestét pedig majd elássa a kertben. A férfi a láncfűrészt magához vette, benzint töltött az üzemanyagtartályába, majd a délutáni órákban a kertben várta, hogy hazajöjjön az apja a boltból.

Két órán keresztül állt mozdulatlanul, mire apja belépett a kiskapun. A beindított láncfűrésszel, „megöllek” felkiáltással felé szúrt, ám az megakadt hátráló apja ruhájában és leállt.

A férfi újra indította a láncfűrészt, közben édesapja a földön hátrafelé csúszva próbált távolodni támadójától, aki ennek ellenére utolérte őt. Mivel a működésbe hozott fűrész motorja a láncot nem tudta forgásba hozni, így az elkövető csak a lánc fogazatával tudott az apja combján, hasán és karján könnyebb sérüléseket okozni.

Amikor a láncfűrész újra leállt a férfi ismét próbálta beindítani, amit kihasználva az apja átmászott a kerítésen és a szomszéd telekre menekült. Az elkövető a láncfűrészt végül be tudta indítani, és továbbra is megöléssel fenyegetőzve az apja után ment, de a szomszédos ingatlanra már nem ment be, hanem az időközben odaérkező egyik rokona kérésének eleget téve leállította a láncfűrészt.

A férfi a helyszínen őt elfogó rendőr járőröktől még megkérdezte, hogy ki van-e biztosítva a fegyverük, mert meg akarja ölni az édesapját.

A családfő és a fia is másként értékelte kapcsolatukat a kihallgatása során. Az apa szerint soha nem volt gond közöttük,  a vele egy telken, de külön lakrészben élő fia viszont hosszú évekkel azelőtt kezdődött nézeteltérésekről, szekálásról, agresszivitásról, és gyermekkori bántalmazásról beszélt.

K. István beismerő vallomást tett a nyomozati szakban, és részletesen taglalta tettét, előzményeit, kiváltó okait. Arra is kitért, hogy átöltözött, miután ruhája koszos és benzines lett, mert tiszta ruhában szeretett volna lenni, amikor jönnek érte a zsaruk, hogy bevigyék. A Pest Vármegyei Főügyészség hét év letöltendőt kért rá  előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt.

Kapcsolódó
Szekálással magyarázta tettét az érdi férfi, aki láncfűrésszel támadt az apjára, hogy este eláshassa
Az apa szerint semmi gond nem volt közöttük korábban, fia gyermekkori bántalmazásról beszélt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik