Belföld europoli

Orbán Viktor: Készen állunk az Európa előtt álló kihívások hatékony kezelésére

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor miniszterelnök és kormányának tagjai szerdán részt vettek a 2024. második félévi magyar EU-elnökség tanácsi formációit elnöklő miniszterek felkészítő fórumán a Karmelita kolostorban – tájékoztatta az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A miniszterelnök bejelentette: Magyarország megkezdte a felkészülést az európai uniós elnökségre.

Hangsúlyozta: tapasztalatban, felkészültségben nincs hiány; kormánya második elnökségére készül, ami Európában szinte példa nélküli.

Készen állunk az Európa előtt álló kihívások összehangolt, hatékony kezelésére

– mondta Orbán Viktor.

Megköszönte az Európai Tanács főtitkársági kollégáinak, Didier Seeuws általános és intézményi politikáért felelős főigazgatónak valamint Agnieszka Bartol kommunikációs főigazgatónak, hogy elfogadták a meghívást, és Budapestre látogattak, hogy a két napos felkészülési értekezleten megosszák tapasztalataikat a magyar miniszterekkel.

Kapcsolódó
OLAF-jelentés: előzzük Türkmenisztánt, Ugandát és Zambiát is, de büszkék nem lehetünk rá
Több negatív listát is vezet hazánk az Európai Csalás Elleni Hivatal összevetésében.
A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik