Belföld

Hetényi vonatbaleset: beismerte tettét és felfüggesztettet kapott a feleségét halálba vivő férfi

Donka Ferenc / MTI
Donka Ferenc / MTI

Felfüggesztett fogházra és két év járművezetéstől eltiltásra ítélte a Kecskeméti Járásbíróság azt az 59 éves kecskeméti férfit, aki tavaly március közepén egy vonattal ütközött Heténynél. A balesetben a felesége meghalt, ő pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

A Kecskeméti Törvényszék tájékoztatása szerint a férfi a feleségével autózott Kecskemétről Hetény felé. A férfi egy földútra kanyarodott, amit vasútvonal keresztezett. A vasúti átjáró sem sorompóval, sem fényjelzővel nem volt biztosítva.

Donka Ferenc / MTI

A férfi úgy hajtott be a sínekre, hogy nem győződött meg arról, hogy az átjáró felé vasúti jármű közeledik-e, így nem észlelte a jobbról érkező, szabályosan közlekedő vonatot. A vonatvezető gyorsfékezése ellenére a vonat mintegy 57 km/h sebességgel a személygépkocsi jobb oldalának ütközött, majd az autót mintegy 60 méteren át maga előtt tolva állt meg.

A baleset következtében a feleség olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt, a férfi pedig súlyosan megsérült. A férfi már az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét, és lemondott a tárgyalásról is. A bíróság 1 év 4 hónap fogházra ítélte, de a büntetését három év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik