Belföld

Felfüggesztettet kapott a férfi, aki megütött egy rendőrt a Fidesz-székháznál lévő diáktüntetésen

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság azt a gyorsított eljárásban bíróság elé állított férfit, akit azzal vádoltak, hogy ököllel megütötte az egyik intézkedő rendőrt a május 19-i Fidesz székháznál lévő diáktüntetésen.

A Központi Nyomozó Főügyészség a lapunknak küldött közleményében azt írta, hogy a május 19-én megtartott „Gyerekeket bántasz! 7IGEN-nel a gyermekbántalmazó rendszer ellen” elnevezésű demonstrációt követő este a résztvevők az Oktogontól a Fidesz Lendvay utcai székházához indultak tömegesen, ahol a rendőrség elzárta a forgalmat a személy- és gépjárműforgalom elől, mert azt kapták feladatul, hogy akadályozzák meg azt, hogy a tömeg a Lendvay utca felé tudjon haladni.

A rendőrség a tüntető tömeget többször – hangosbeszélőn keresztül – felszólította a jogellenes cselekmények abbahagyására és a helyszínről történő távozásra, azonban a résztvevők ennek nem tettek eleget, illetve közülük egy nagyobb létszámú csoport tolni kezdte a rendőrsorfalat.

Az ügyészség tájékoztatása szerint az ittas állapotban lévő elkövető is a testével tolta a rendőrsorfal első sorában álló egyik rendőrt, majd nagy erővel, ököllel felé ütött. Az ütés a rendőr sisakjának plexijét érte.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség két héten belül bíróság elé állította a férfit, aki már a nyomozás során beismerte a bűnösségét.  A bíróság egy év végrehajtásában két év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte az elkövetőt. Az ítéletet mind az ügyészség mind pedig a vádlott és védője tudomásul vette.

Kapcsolódó
Tettlegességig fajult a diáktüntetés a Fidesz-székháznál
Erőszakos fordulatot vett estére a békésnek indult diáktüntetés. A demonstrálók előbb a Kossuth térről az Oktogonra vonultak, majd egy részük a Fidesz-székházhoz indult, ahol rendőrsorfalba ütköztek. Az egyenruhásoknak többször nekifeszültek, akik többszöri felszólítási után végül behatoltak a tömegbe. Ezt követően lenyugodtak a kedélyek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik