Belföld

Borkai Zsolt: Még Budapest elbukását is az én nyakamba varrta a Fidesz

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Azok után, hogy szerdán megválaszották Borkai Zsoltot a Győri Atlétikai Club elnökének, a Blikkben jelent meg interjú pénteken a szexbotránya miatt a közéletből távozó egykori győri polgármesterrel. A beszélgetés második felében hangzottak el érdekesebb kijelentések az újra bizsergést érző Borkai részéről, például az, hogy úgy érzi, egykori pártja, a Fidesz szemében ő még mindig szálka.

„Az ellenzék 2019-ben politikai szempontból zseniálisan kihasználta a jachtos kalandot ellenem. Hibáztam, ők meg ügyesek voltak. A Fidesz meg szerintem nem jól kezelte ezt az ügyet, közellenség lettem,

még Budapest elbukását is az én nyakamba varrták.

Borkai a legutóbbi kinevezése kapcsán is felfedezte a nagyobbik kormánypárt áskálódását. Mint mondta, körülbelül egy hete keresték meg a GYAC szakosztályvezetői, hogy lemondott a klub elnöke, Papp Oszkár, akinek a helyére a városháza Radnóti Ákos alpolgármestert akarta ültetni. A vezetőknek ez viszont nem tetszett, ezért megkeresték Borkait. Az egykori polgármester szerint a városháza oldaláról „régi időket idéző megoldásokkal próbálkoztak”, amikor pedig látták, hogy Radnótinak nincs esélye ellene, inkább kitalálták, hogy Papp Oszkár mégsem mond le, és az egész választás érvénytelen.

A beszélgetésből kiderül, hogy Borkai nem tudja, új pozíciójáért kap-e majd fizetést, jövőbeli terveivel kapcsolatban pedig azt mondta, a politikában megtanulta, hogy soha ne mondd, hogy soha. Beszámolt továbbá arról is, hogy a botránya óta visszavonultan él a családjával, sokorópátkai tanyájukon gyakorlatilag önellátásra rendezkedtek be a birkáikkal, konyhakertjükkel, továbbá, hogy megtanult kovászos kenyeret sütni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik