Belföld

„Kis lépés Borkainak, nagy lépés Győrnek” – mondta Borkai Zsolt, miután a Győri Atlétikai Club elnökének választották

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Kedd este a Győri Atlétikai Club (GYAC) küldöttgyűlésén Borkai Zsoltot választották a sportklub új elnökének, írja az ugytudjuk.hu.

A napokban a GYAC előző elnöke egyelőre tisztázatlan okokból mondott le a vezetésről, az önkormányzat pedig jelezte, hogy Radnóti Ákost, a város fideszes alpolgármesterét szeretné a klub élén látni. A klub szakági vezetői ehelyett Borkait kérték fel a feladatra, aki amellett, hogy olimpiai bajnok, 13 évig vezette polgármesterként Győrt, mielőtt a 2019-es önkormányzati választások botrányhőse lett. A nyilvánosságra került szexvideója ellenére a győriek újraválasztották, de nem sokkal később lemondott.

Borkai vállalta a GYAC vezetését, mire az előző elnök jelezte, hogy mégsem mond le. Ekkor azonban már nem volt megállás, mivel a küldöttgyűlést összehívták, amely megválasztotta Borkait.

A Győri Atlétikai Club kedden este kiadott egy közleményt, amelyben az szerepel: a rendkívüli közgyűlés kezdete előtt Papp Oszkár elnök bejelentette, hogy „az elnökség kérésére, az egyesület nyugalma, a szakosztályok biztonsága érdekében megváltoztatta szándékát, s
elnök akar maradni. A küldöttülésen a Rákosfalvy Zoltánnal egy épületben dolgozó ügyvédjével együtt megjelent Borkai Zsolt is. Hosszú jogvita kezdődött, a küldöttgyűlés Papp lemondását tartotta érvényesnek, és az elnökség szerint jogszerűtlenül választást rendelt el, ahol a küldöttek többsége Borkai Zsoltot ellenjelölt hiányában megválasztotta elnöknek. Azokra a helyszíni felvetésekre, hogy ez a választás ebben a formában jogtalan, a volt polgármester úgy fogalmazott: nem baj, ha jogsértő, majd a bíróság megítéli.”

Az ugytudjuk.hu információi szerint

a győri alpolgármester is indult az elnökségért, Borkai azonban több szavazatot kapott. A GyőrPlusz nevű, helyi kormánypárti propagandalapban nem sokkal később lejárató anyag jelent meg a klub frissen megválasztott elnökéről, „Borkai saját karrierje érdekében veszélyezteti a fiatal sportolók és az olimpiára készülők esélyeit” címmel.

A volt polgármester az ugytudjuk.hu-nak úgy kommentálta megválasztását:

Kis lépés Borkainak, nagy lépés Győrnek.

Emellett megköszönte a támogatást és a kiállást a sportvezetőknek, és hangsúlyozta, hogy mindent meg fog tenni azért, hogy a klub jól működjön, és a gyerekek sportolása biztosított legyen. Arra a kérdésre, hogy ezzel megkezdte-e a kampányt a 2024-es választásokra, elmondta: szó sincs erről, ez nem erről szól.

Borkai megválasztásáról a Facebookon először Hajtó Péter fideszes képviselő adott hírt.

Kapcsolódó
Kerítéssel gyanúsították meg a Borkaiékkal szexelő lányok vezetőjét
A nő négy lányt vitt a jachtra. A volt győri polgármester és barátai összesen majdnem kétmillió forintot fizettek a szolgálatukért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik