Belföld

25 millió forintnyi amfetaminolaj volt grillgyújtós flakonokban, 7000 adag drogra lett volna elég

police.hu
police.hu

Letartóztatták azt a 45 éves pincehelyi férfit, akitől közel egy liter amfetaminolajat foglalt le a KR NNI pécsi egysége a múlt héten. A külföldről hazahozott, flakonokba rejtett folyadékból mintegy 7000 adag, azaz közel 25 millió forint értékű drogot tudott volna előállítani a férfi.

A rendőrök május 26-án hajnalban csaptak le a férfire az otthonában Épp akkor, amikor Hollandiából hazaérve, bérelt kocsijával leparkolt a háza előtt. Elfogása után átkutatták a lakását és az általa használt gépkocsit is.

Az autóból több grillgyújtós műanyagflakon került elő, benne összesen 1 liter folyadékkal, ami a gyorsteszt alapján amfetaminra adott pozitív jelzést. Ezen túl a rendőrök a kocsiban találtak még egy fehér porral teli kis tasakot is, míg a lakásban különböző helyeken további ismeretlen fehér port, illetve folyadékot is, de előkerültek még a kábítószer adagolásához szükséges különböző eszközök is, úgymint mérleg, illetve simítózáras nylontasakok is.

A kutatás során talált porokat, folyadékokat és különböző eszközöket a nyomozók lefoglalták, majd szakértői vizsgálatnak vetették alá. A szakértők szerint a flakonokban lévő olajos folyadékból amfetamin és 1-PEA volt kimutatható, amik kábítószernek minősülnek.

Így a férfit a KR NNI pécsi nyomozói jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásával gyanúsították meg, majd a bíróság letartóztatta. A férfi ellen már folyik egy eljárás a bíróságon drogkereskedelem és ittas vezetés miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik