Belföld

Lemondott Rácz Zsófia

Vajda János / MTI
Vajda János / MTI

Szerda este viharos gyorsasággal mondhatott le miniszteri megbízásáról Rácz Zsófia miniszteri biztos. A tegnap este megjelent Hivatalos Értesítő szerint még aznap este, 23 órakor lépett hatályba Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter utasítása Rácz Zsófia kinevezésének visszavonásáról. Indoklás nem volt, csak annyi, hogy „lemondására tekintettel” szűnt meg a jogviszonya.

Rácz Zsófia 22 évesen, egyetemistaként lett helyettes államtitkár Novák Katalin jelenlegi köztársasági elnök akkori családügyi államtitkár alatt még 2019-ben. Mivel nem volt diplomája, törvényt is kellett módosítani a kinevezése érdekében, mivel addig jogász vagy közigazgatási diploma is feltétele volt a helyettes államtitkári poszt betöltésének. Rácz Zsófiának tavaly nyáron szűnt meg fel a helyettes államtitkári tisztsége, de nem kellett sokáig szomorkodnia, mivel Navracsics felkérte miniszteri biztosnak. Navracsics Rácz elmondása szerint arra kérte egy évvel ezelőtt, hogy

járja az országot, gyűjtse be és csatornázza be a fiatalok véleményét, például arról, hogy milyen infrastrukturális beruházásokat látnának szívesen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik