Belföld

Nem lehetett útlevelet és személyi igazolványt igényelni a kormányablakokban

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Két olvasónk is jelezte ma, hogy nem lehet a kormányablakokban útlevelet és más fényképes igazolványt igényelni. Egyikükkel azt az információt közölték, hogy már két napja áll a rendszer. Ráadásul hiába volt időpontja, nem tájékoztatták arról, hogy ne fáradjon el az amúgy a lakóhelyétől távolabbra eső kormányablakba.

Megkerestük a Miniszterelnökséget, ahonnan azt a választ kaptuk, hogy

az útlevél és személyazonosító igazolvány kiállítását érintő átmeneti hiba a mai napon 14:00 órakor elhárult.

Azt nem árulták el, hogy a hiba mióta állt fenn, azt viszont leírták, hogy „a kormányablakok minden esetben gondoskodnak az időponttal rendelkező és a sorszámot húzó ügyfelek megfelelő tájékoztatásáról.” Hozzátették, az ügyfeleknek azt javasolják, hogy ügyintézés előtt minden esetben tájékozódjanak a kormanyablak.hu-n (ahol amúgy a legfrissebb hír márciusi).

Nemrég arról írtunk, hogy jelentősen megnövedekett a kiadott útlevelek száma Magyarországon, aminek fő oka, hogy az emberek megrémültek a háborútól:

Kapcsolódó
Egekbe szökött a kiadott útlevelek száma Magyarországon – az emberek megrémültek a háborútól
A korábbi átlaghoz képest tavaly márciusban háromszorosára nőtt a útlevéligénylések száma, de az ezt követő hónapokban is kiugróan magasan maradt ez az adat. A belügyi tárca szerint a nagymértékű növekedéshez hozzájárult, hogy a háborús konfliktus miatt az emberekben megnőtt az aggodalom.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik