Belföld

„Nem megölni akartam, csak azt, hogy szenvedjen” – életfogytiglant kértek a csepeli gyilkosra

police.hu
police.hu

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség és életfogytig tartó fegyházbüntetést kért arra a 36 éves férfira aki 2021 őszén agyonverte ismerősét egy csepeli parkban.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a vádlott beismerte a tettét, és azt mondta, hogy dühös volt az ismerősére, amiért cigit akart venni az alvó társa zsebéből.

Azt mondta, hogy nem akarta megölni, hanem csak azt akarta, hogy szenvedjen. Állítása szerint még élt a sértett, amikor otthagyta

– mondta az ügyész.

A vádirat szerint a férfi és 48 éves társa hajléktalanként élt Csepelen az éjszakát a Görgey Artúr téren lévő parkban töltötték egy szintén hajléktalan férfiismerősük társaságában, aki aznap jött ki a kórházból és segítséget kért.

Késő éjszaka a 36 éves férfi felébredt és “indulatba jött”, mert azt látta, hogy a sértett az akkor még alvó 48 éves férfi zsebébe nyúlt. A dühös férfi testszerte kitartóan és jelentős szenvedést okozva bántalmazni kezdte a kórházi kezelés után védekezésre képtelen ismerősét.

A férfi a verést egy kis időre ugyan abbahagyta, amikor észlelte, hogy egy járókelő meglátta, később azonban folytatta, majd elment a helyszínről. Társa végignézte az egészet, érdemben nem avatkozott be, s még csak segítséget sem próbált hívni. Az áldozat olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy meghalt.

A Fővárosi Főügyészség életfogytiglant kért a 36 éves férfire különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt. Társa ellen segítségnyújtás – halált okozó – elmulasztása miatt emeltek vádat és azt indítványozzák, hogy letöltendőt börtönt kapjon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik