Belföld

Felmentését kérte a köszörüléssel házaló ollós támadó, az ügyészség szerint maradjon az életfogytiglan

Nem sok jóra számíthat az a késélezéssel házaló, többszörös visszaeső férfit, aki ollóval szurkált össze egy 64 éves férfit Győrben, mert elhajtotta. A Győri Fellebbviteli Főügyészség ugyanis arra tett indítványt, hogy a táblabíróság hagyja helyben a férfi korábbi életfogytiglani büntetését.

Az ítélet szerint a férfi azért érkezett Győrbe, hogy kések, ollók köszörülésével pénzt keressen. Az egyik lakóházba nem engedték be, ezért a bejárati ajtót berúgva ment be oda. Egy idősebb lakó felszólította a távozásra, s testével elzárta a lépcsőfeljáró felé vezető utat.

A férfi azonban ennek nem tett eleget, s dulakodás alakult közöttük ki. Ennek során a támadó megfenyegette, többször megütötte, majd egy ollóval megszúrta a lakót. A családtagok a dulakodás zaját meghallották, a helyszínre siettek, sikoltozni kezdtek, mire a támadó elmenekült.

A bántalmazás következtében az áldozat mellkasát két szúrás érte, melyek vetületében életfontosságú szervek (szív, tüdő, verőér, visszér) vannak. Ezek sérülése életveszélyes állapotot eredményez, ami időben érkező orvosi segítség nélkül halálhoz vezet. A sérülések tényleges gyógytartama nyolc napon belüli volt, a súlyosabb következmény a szerencsének és az áldozat eredményes védekezésének volt köszönhető.

A támadó életfogytiglant kapott azzal, hogy 25 év után bocsáthassák csak szabadlábra a leghamarabb feltételesen. Az ítélet ellen a férfi és a védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbeztek. A fellebbviteli főügyészség a kiszabott büntetést törvényesnek tartja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik