Belföld

Fegyházba küldenék a gázfegyverrel lecsillapított kötekedőt

Vádat emelt a Komáromi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, akinek a támadásával szemben gázfegyvert használva védekezett egy másik férfi az egyik ácsi szórakozóhely előtt.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a többszörös visszaeső férfi tavaly júliusban kétszer is meglökött egy másik férfit a szórakozóhely előtt egy vélt szóváltás miatt.

Ezt észlelte egy harmadik férfi, ezért a további bántalmazás megakadályozása érdekében hátulról átölelve lefogta a támadót. A lefogott elkövető annak érdekében, hogy szabaduljon egy alkalommal, nagy erővel hátra fejelt, amitől a sértett jobb szemöldöke felrepedt és vérezni kezdett.

Miután a férfi szabadult a fogásból, eltávolodott a szórakozóhelytől, azonban a szitkozódást tovább folytatva támadólag elindult a sértett irányába, aki az engedéllyel tartott gáz-riasztó fegyverét használva több alkalommal is a levegőbe lőtt. A támadó a maró hatású gáz miatt felhagyott a cselekményével és távozott a helyszínről.

Az áldozatnak a jobb szemöldöke felett zúzódásos sérülése keletkezett, bőre 4 cm hosszan felnyílt, az elkövető cselekménye pedig alkalmas volt nyolc napon túl gyógyuló sérülés okozására. Az ügyészség fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást kért az elkövetőre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik