Belföld

15 éves barátját vitte halálba a társaival fának csapódó ittas gimnazista

police.hu
police.hu

Barátját vitte halálba egy gimnazista ittasan. A Kaposvári Járási Ügyészség halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt állítja bíróság elé a fiút.

A Somogy Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint  szerint a gimnazista fiú rendezett családi körülmények között él, példás tanulmányi előmenetelű, az iskolában tisztelettudó, jól teljesít, nagy baráti társasággal rendelkező fiatal. A közösségi életben is aktívan részt vesz és a balesetet követően töltötte be 16. életévét.

Egy tavaly októberi napon a gamási otthonában tartózkodott barátaival, amikor az éjszakai órákban, közös italozás után elhatározták, hogy az édesapja tudta nélkül kocsikázni fognak az udvaron lévő, üzemképes, de rossz műszaki állapotú autóval.

ugyeszseg.hu

A járművet végül az ittas fiú vezette, mivel ő ismerte a környező mezőgazdasági területeket, míg öt barátja utasként tartózkodott a kocsiban. Az autóba csak az első két ülés volt beszerelve, ezért négy fiú hátra, egy matracra ült be, a biztonsági öveket egyikük sem használta.

A fiatalok egy kilométerre se jártak a családi háztól, amikor a nedves felületű, füves mellékúton egy éles kanyarnál a fiú nem tudta a körülbelül 50 km/h sebességgel közlekedő járművet az úton tartani és egy fához csapódtak. A baleset következtében az egyik hátul utazó 15 éves barátja olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt, egy másik utas töréssel járó sérülést szenvedett.

Az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztést és járművezetéstől eltiltást kért a bűnösségét beismerő fiatalra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik