Belföld

Kétszer tarkón lőtte a szomszédját egy baranyai férfi, mert zavarta a permetezés

Már az előkészítő ülésen jogerős ítéletet hozott a Pécsi Járásbíróság annak a baranyai férfinak az ügyében, aki egy évvel ezelőtt kétszer is tarkón lőtte a szomszédját, mert zavarta a permetezés.

A Pécsi Törvényszék tájékoztatása szerint egy év börtönre ítélték súlyos testi sértés bűntette miatt az elkövetőt, de ezt három év próbaidőre felfüggesztették. B. Gy. Gy. emellett 150 ezres pénzbüntetést is kapott, és elkobozták a légpuskáját is.

Az ominózus napon Sz. J. a motoros permetezőjével permetezte a zártkertjében lévő szőlőt. Ez zavarta B. Gy. Gy.-t, ezért elővette a légpuskáját, megtöltötte, majd a saját ingatlanának teraszáról célzott lövést adott le a saját kertjében dolgozó Sz. J.-re.

A szomszédjának háttal állva permetező embert a tarkóján érte a lövés. A harmadik sorban dolgozó áldozat észlelte permetezés közben a sérülését,de azt gondolta, hogy azt egy felpattanó kavics okozta, és tovább folytatta a permetezést.

Amikor a sértett a kertjében található hetedik szőlősorhoz ért, és az elkövető telkéhez viszonyítva megint háttal állt. Több sem kellett a szomszédjának, megint megtöltötte a légfegyverét, és egy célzott lövéssel  ismét tarkón lőtte vele a szomszédját.

Az áldozat észrevette, hogy jobban vérzik a sebe, ezért abbahagyta a permetezést, és autójával bement Pécsre a sürgősségire. A tettes cselekménye következtében a sértett a tarkótájékán kétrendbeli lőtt sérülést szenvedett el úgy, hogy a két lövedék a koponyacsont külső lemezét áttörte és a csontba hatolt, azonban a koponyacsont belső lemezét épen hagyta.

Az áldozaton sürgős műtétet végeztek, melynek során eltávolították a lövedékeket a koponyacsontjából. Az áldozat nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, melynek tényleges gyógytartama tizenöt nap volt. Az elkövető által használt légfegyver nem minősült lőfegyvernek, mivel csőtorkolati energiája 7,5 Joule-nál kisebb volt. Az ítélet jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik