Belföld

Mesterházy Attila Karácsony Gergelyt támadja az autómentes Lánchíd miatt

Az utóbbi hetekben a fővárosban az egyik legtöbb vitát szülő téma a Lánchíd. A Karácsony Gergely vezette Főváros egy hete Lakógyűlés formájában szavazást indított abban a kérdésben, hogy autómentes maradjon-e a híd, vagy visszaengedjék a gépkocsikat a Belvárosba. A téma már a múlt heti kormányinfón is előkerült, amikor Gulyás Gergely úgy érvelt, hogy hogy szerinte az autómentes Lánchíd nem környezetbarát, mert neki például a távolabb levő Erzsébet híd felé kellene kerülnie a kormányinfó után, hogy feljusson a Karmelitába, így többet ül autóban. A nap folyamán aztán oda-vissza üzengetett egymásnak a két oldal, Karácsony megígérte, hogy küld majd buszjegyet Gulyásnak, mire a miniszter inkább egy autósiskolát ajánlott a főpolgármesternek.

A hét elején aztán egy másik baloldali szereplő, az MSZP-ből április elején kilépő, és azzal a lendülettel egy új, az elképzelések szerint szociáldemokrata értékeket képviselő pártot alapító Mesterházy Attila is elmondta a véleményét a témában, osztva a Fidesz politikusának gondolatait.

Mesterházy egy Facebook-posztban üzent Karácsony Gergelynek, hogy „az autós közösség is figyelmet érdemel Budapesten, nem csak a biciklisek”.

Az MSZP korábbi miniszterelnök-jelöltje azt is írta, hogy „nem lesz ez így jó”, és hogy mióta az autósok nem használhatják a hidat, kaotikus a helyzet a város több pontján is. Mindezek mellett azt is kérdezi Karácsonytól, hogy miért újították fel a hidat tízmilliárdokért, ha az autósok nem használhatják azt. Végül megerősíti, hogy ő és a pártja a Lánchíd autós közlekedésre való használata mellett voksol.

A főpolgármester legutóbb hétfőn nyilvánult meg a témában, amikor közzétette a látványterveket, hogy miképp nézne ki a Lánchíd és környéke autók nélkül.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik