Belföld

Elfajult a Lánchíd-vita: Karácsony buszjegyet küld Gulyásnak, a miniszter autósiskolával vág vissza

Vörös Szilárd / 24.hu
Vörös Szilárd / 24.hu

Gulyás Gergely a mai kormányinfón azt mondta, hogy szerinte az autómentes Lánchíd nem környezetbarát, mivel neki például a távolabb levő Erzsébet híd felé kellene kerülnie a kormányinfó után, hogy feljusson a Karmelitába.

Karácsony Gergely erre azt írta csütörtök délután a Facebook-on, hogy kiderült, “mi a fontos a kormánynak a Lánchíd kapcsán. Na mi? Saját maguk. Meg az állami autóik. Nem Budapest, nem Magyarország büszkesége, nem a város jövője, nem az itt élők, dehogy. Csakis a saját kényelmük. Hogy nem sül le a bőr…”

Hozzátette:

Itt lenne az ideje, hogy egy kicsit kiszálljanak az állami autókból, lélegezzenek nagyot, nézzenek körül és vegyék például észre a budapesti közösségi közlekedést. Nagyot fognak csodálkozni. Rájöhetnek például, hogy szirénázás nélkül is gyorsan el lehet jutni még a várba is. Hogy segítsem ezt a felismerést, küldök BKK gyűjtőjegyet Gulyás Gergelynek, lehet vele menni a Lánchídon is. Meglátja, jó lesz.

Frissítünk!

Gulyás Gergely a Facebook-on reagált Karácsony Gergely felvetésére. “A buszjegyet köszönöm, még nem kaptam meg. A személyes figyelmességen túl azt az ígéretet látom benne, hogy a fővárosi vezetés képes a BKV működését a jövőben is biztosítani.” A Miniszterelnökséget vezető miniszter hozzátette: „nekem a tömegközlekedés nem újszerű élmény, hiszen évtizedeken át használtam a BKV-t. Főpolgármester úr viszont nem ismeri a vezetés élményét és vélhetően ebből erednek azok a döntései, amelyektől budapesti autósok százezrei szenvednek. Ezért engedje meg, hogy az ügy sürgősségére tekintettel figyelmébe ajánljam az S.O.S. Autósiskolát. Bízom benne, hogy ezzel mind Önnek, mind a fővárosi autósoknak segítségére lehetek. Autós tanulmányaihoz egy buszjegy erejéig szívesen hozzájárulok.”

Kapcsolódó
Gulyás: Egy hónap múlva tudunk számlákat küldeni Brüsszelnek
Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra tájékoztattak a legfrissebb kormánydöntésekről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik