Belföld

Letöltendőt kapott a kelenföldi csonttörő

Egy év öt hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a büntetett előéletű férfit, aki a kelenföldi metróaluljáróban eltörte egy gyalogos orrát.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a 25 éves támadót súlyos testi sértés miatt mondta ki bűnösnek a bíróság, amely emellett elrendelte a férfival szemben korábban, más ügyekben kiszabott két, felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását is.

A vádirat szerint a férfi április 12-én délután a kelenföldi pályaudvar metróaluljárójában, ittasan többször is pénzt kért a későbbi sértettől, aki ezt visszautasította, egyúttal rászólt a vádlottra, hogy hagyja őt békén, különben hívni fogja a rendőröket, majd elő is vette a mobiltelefonját.

A vádlott ettől indulatos lett, és a járókelőre  támadt, az aluljáró üvegfalához szorította. Az áldozat úgy próbált védekezni, hogy lefejelő mozdulatot tett a vádlott felé, ami azonban őt nem érte el. A férfi ezután legalább háromszor, ököllel fejen ütötte a gyalogost, majd dulakodott vele. A bántalmazás következtében a sértett orrcsonttörést szenvedett. Az ítélet nem jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik