Belföld

Fegyház vár a kecskeméti fegyveres trafikrablással vádolt férfire

Fegyveresen elkövetett rablás miatt állítja bíróság elé a Kecskeméti Járási Ügyészség azt a férfit, aki tavaly márciusban pisztolynak látszó tárggyal rabolt ki egy dohányboltot Kecskeméten. A rablót Németországban fogták el.

A sásdi nem sokkal azt követően, hogy próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélték egy másik ügy miatt, az arcát sállal eltakarva bement egy kecskeméti trafikba. Ott egy szekrénytáras pisztolynak látszó tárgyat szegezett az üzletben tartózkodó eladóra, miközben közölte vele, hogy „ugye már tudod, mi fog következni?”.

A rabló ezután felszólította az eladót, hogy a napi bevételből a papírpénzt tegye bele egy zacskóba. A pisztolyt valódinak vélő, megrettent nő az utasításnak eleget téve a pénztárgépből 250 ezer forintot pakolt egy zacskóba és azt átadta a rablónak.

A férfi ezután be akarta zárni az alkalmazottat a hátsó helyiségbe, ám miután kiderült, hogy az nem zárható,  az üzlet kulcsának átadását követelte tőle. Távozáskor a nő mobiltelefonját is magával vitte, amelyet utóbb a Bács-Kiskun vármegyei nyomozók egy közeli épület ablakpárkányán találtak meg. Az ügyészség fegyházbüntetést kért a többszörösen büntetett előéletű férfire.

Olvasói sztorik