Belföld

Jogerősen elítélték a férfit, aki viccből úgy hasba vágta a barátját, hogy leszakadt a lépe

Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Szolnoki Törvényszék életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt azt a 34 éves dunaföldvári férfit, aki egy évvel ezelőtt tréfából úgy hasba vágta a barátját Tiszapüspökiben, hogy annak leszakadt a lépe.

A férfi és egy régebbi barátja, aki a munkatársa is, Tiszapüspökibe utaztak, hogy ott festés, állványozás munkákat végezzenek. Szerették egymást ugratni, és megtréfálni. Ebéd közben egymás mellé ültek, és szokás szerint megint ugratni kezdték egymást, egymás tányérjából ettek, bolondoztak. Ennek során a férfi viccből ököllel hasba vágta a barátját, mire az csak nevetett és megjegyezte, hogy „Csak ennyit tudsz?”.

Délután, a munkából hazafelé tartó úton a férfi barátja rosszul lett a kocsiban és a hasát fájlalta, majd másnap reggel rohammentővel vitték kórházba, ahol életmentő műtétet kellett rajta végrehajtani. Az ütés olyan szerencsétlenül érte, hogy el kellett távolítani a lépét.

Az elkövető már az előkészületi ülésen beismerte a tettét és lemondott a tárgyalásról is. A bíróság két év felfüggesztettre ítélte. Az ítélet jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik