Belföld

Követte és mellkason szúrta a 7-es buszról leszálló utastársát Újbudán, négy évet kapott

Négy év fegyházra ítélte jogerősen a bíróság azt a 63 éves férfit, aki két hónappal ezelőtt követte és mellkason szúrta a 7-es buszról leszálló utastársát Újbudán. A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi feltételesen sem bocsátható szabadlábra.

A férfi március közepén a Móricz Zsigmond körtéren felszállt az utasokkal teli 7-es számú autóbuszra, ahol szóváltásba keveredett az egyik utassal. A férfi ennek során meg is fenyegette a későbbi áldozatát azzal, hogy ha leszáll, akkor majd meglátja, kivel van dolga.

Amikor az utas az egyik újbudai megállóban leszállt a buszról, a férfi követte őt, majd a megállóhoz közeli egyik kapualjban rátámadt, dulakodni kezdett vele, majd megszúrta a felsőtestén. Ekkor az áldozat védekezésképpen ütő mozdulatokat tett a kést még mindig kezében tartó terhelt felé, aki hátrálni kezdett, majd végül eltette a kést és lelépett a helyszínről. A megszúrt utas nyolc napon túl gyógyuló szúrt sérülést szenvedett.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé a támadót, aki négy év fegyházat kapott felfegyverkezve elkövetett garázdaság és súlyos testi sértés bűntette miatt. Az ítélet azonnal jogerőre is emelkedett.

A felvételen az látható, ahogyan a későbbi áldozat és – a felvételen utolsóként –  a tettes is felszáll a buszra, majd az elkövető az ajtónál megállva inzultálni kezdi az egyik utast, és szóváltásba kerül a másik férfivel, majd követi a leszállása után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik