Belföld

Ismét zöld utat kapott a kormányhivataltól a „fideszes Disneyland”

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Ahogy az sajnos várható volt, a kormányhivatal ismét kiadta az építési engedélyt, ráadásul a tervek is megváltoztak

– írja Jakál Adrienn, a Párbeszéd soproni önkormányzati képviselője egy csütörtöki Facebook-bejegyzésben, melyben arról számol be, hogy ismét kiadták a Fertő-parti beruházás engedélyét. Minderre alig több mint egy hónappal azután került sor, hogy a bíróság a Fertő tavi beruházás környezetvédelmi működési engedélyének visszavonására és új eljárás lefolytatására kötelezte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kormányhivatalt. Tette mindezt azért, mert a Greenpeace Magyarország és a Fertő tó Barátai Egyesület közösen pert indítottak januárban, mert a kormányhivatal 2022 karácsonya előtt meghosszabbította a korábban már felfüggesztett beruházás engedélyét.

A bíróság döntését fontos sikerként értékelték áprilisban a felperesek, a Párbeszéd politikusának bejelentése nyomán azonban úgy tűnik, a beruházás mindenképp megvalósul. Ahogy Jakál írja, 20 helyett 26 apartman, négycsillagos luxusszálloda, medencék, sportkomplexum és ökocentrum épül a Fertő tó partjára, ezekkel kapcsolatban a kormányhivatal azt a megállapítást tette, hogy „elhelyezésénél és tervezett kialakításánál fogva negatív hatásra a természeti értékek vonatkozásában sem kell számítani.”

A helyzet az, hogy továbbra is egy megalomán fideszes Disneylandet akarnak építeni a Fertő-partra. Víz ugyan még mindig nincs, és azt sem tudni, pénz honnan lesz. Mint ismeretes: a költségvetési hiány már április végére elérte az éves cél négyötödét

– mondta el a véleményét a kialakult helyzetről a Párbeszéd politikusa.

Utóbbi témával kapcsolatos mai hír, hogy a kormányinfón Gulyás Gergely arról beszélt, hogy június elején fogadhatja el a jövő évi költségvetést a kormány, ahol 6 százalékos inflációval és 4 százalékos gazdasági növekedéssel számol a jövő évre vonatkozóan.

Kapcsolódó
Gulyás: Egy hónap múlva tudunk számlákat küldeni Brüsszelnek
Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra tájékoztattak a legfrissebb kormánydöntésekről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik