Belföld

Jogerősen másfél évet kapott a férfi, akinek megerőszakolták a négyéves kislányát Cegléden

24.hu
24.hu

Jogerősen másfél év börtönre és két év közügyektől eltiltásra ítélte a Fővárosi Ítélőtábla azt a román férfit, akinek öt évvel ezelőtt megerőszakolták a négyéves kislányát Cegléden – közölte az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre a Fővárosi Ítélőtábla sajtóosztálya.

A táblabíróság tájékoztatása szerint kiskorú veszélyeztetésében és foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségében mondták ki bűnösnek a férfit. A megerőszakolt kislány anyja felfüggesztettet kapott kiskorú veszélyeztetése miatt.

Az erőszakra úgy derült fény, hogy a kislányra zuhant egy félmázsás mérleg, és eltört a lába. A szülei azonban csak napokkal később vitték kórházba, és ekkor derült ki, hogy meg is erőszakolták az óvodás gyereket. Korábban a kislány édesapját vádolták a bűncselekménnyel, és 15 év fegyházat kért rá az ügyészség az előkészítő ülésen történő beismerés esetére szexuális erőszak és más bűncselekmények miatt.

Az elsőfokú tárgyaláson a bíró arra jutott, hogy szexuálisan bántalmazták a kislányt. Az elkövetéskor azonban több férfi is tartózkodott a helyszínen, és nem lehetett megállapítani, hogy melyik személy erőszakoskodott a gyerekkel, ezért felmentették első fokon a kislány apját a szexuális erőszak vádja alól.

Mivel azonban a családfő nem vitte időben kórházba a kislányát, és az ő feladata lett volna a műhelyben az, hogy helyére tegye a mérleget, ezért nem úszta meg büntetés nélkül és 1 év 6 hónap szabadságvesztésre és két év közügyektől eltiltásra ítélték novemberben kiskorú veszélyeztetése, és foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt.

A fellebbviteli főügyészség a 3 év 6 hónapos középmértékhez közelítő büntetés kiszabására tett indítványt ezt követően az ügyben, de a táblabíróság alaptalannak találta a fellebbezést, és kisebb módosításokkal helybenhagyta az elsőfokú ítéletet. Az anya 1 év 4 hónap felfüggesztettet kapott kiskorú veszélyeztetéséért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik