Belföld

Úgy beállt az Amszterdamban vett anyagtól, hogy kocsival hajtott az étterembe – videóval

Kábítószer birtoklásának vétsége és járművezetés ittas állapotban vétsége miatt állítja bíróság elé a Zalaegerszegi Járási Ügyészség azt a 38 éves helyi férfit, aki tavaly május közepén ittasan és bedrogozva hajtott egy épületbe kocsival.

A Zala Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi tavaly áprilisban marihuánát vett Amszterdamban, melyből több alkalommal is tekert magának cigarettát. Így történt ez tavaly május 16-án is, amikor a férfi az esti órákban egy  nőismerősével szórakozott egy zalaegerszegi vendéglátóhelyen.

A marihuána fogyasztáson túl erősen le is ittasodott. Amikor a hely bezárt a férfi az állapota ellenére is beült a volán mögé, utasként pedig beszállt hozzá a nő.

A férfi – ittasságából és bódultságából eredő figyelmetlensége miatt – kanyarodás során letért a kocsijával az úttestről, és kidöntött egy tűzcsapot, ám ez sem szegte kedvét, és tovább vezette az autót.

A férfi körülbelül egy kilométert haladt tovább, amikor balra akart kanyarodni egy kereszteződésben, azonban egyenesen haladt tovább, felhajtott a járdára, majd egy ingatlan nyílászáróin keresztül az épület földszinti részébe hajtott.

A férfi és utasa kiszállt a kocsiból a baleset után, majd otthagyták a járgányt és elsétáltak. A tűzcsapban és az ingatlanban is anyagi kár keletkezett. Az ügyészség pénzbüntetést, és járművezetéstől eltiltást kért az autósra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik