Belföld

Nyolc évet kapott a rendőröket bicskával fenyegető férfi

Nyolc év börtönre és nyolc év közügyektől eltiltásra ítélte az Ózdi Járásbíróság azt a férfit, aki másfél évvel ezelőtt bicskával fenyegetett két rendőrt Domaházán. A Miskolci Törvényszék tájékoztatása szerint a férfit kizárták a feltételes szabadság kedvezményéből.

Az ítéleti tényállás szerint azért mentek ki a rendőrök a domaházi ingatlanhoz, hogy előállítsanak egy férfit és egy nőt egy pár órával korábban történt eset miatt.

A férfi azonban ittas állapotban, agresszívan, és káromkodva akadályozta meg az intézkedést. Kijelentette, hogy nemrég szabadult a börtönből, ezért nem fél a rendőröktől. Elővett egy bicskát, majd a feje felé emelte és a rendőrök felé irányítva, szúrásra készen tartotta, miközben életveszélyesen fenyegette a hivatalos személyeket. A férfi a felszólításra felhagyott cselekményével.

A bíróság nyolc év szabadságvesztésre ítélte a férfit felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője eltérő minősítésért és enyhítésért fellebbezett, az ügyész pedig három munkanapot tartott fenn a nyilatkozata megtételére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik