Csóti Rebeka / 24.hu
Belföld

Kerítéssel gyanúsították meg a Borkaiékkal szexelő lányok vezetőjét

Borkai Zsolt volt győri polgármester és barátai majdnem kétmillió forintot fizettek az adriai orgiájukra beszervezett lányok szolgálataiért. Az egyik nőt nemrég kerítéssel gyanúsították meg – tudta meg a 24.hu. Ezzel már három szálon fut büntetőeljárás a Borkai-ügyben.

Csaknem öt évvel Borkai Zsolt, Győr egykori fideszes polgármestere és barátai orgiája után kerítés bűntettével gyanúsította meg a rendőrség az adriai szexparti egyik résztvevőjét. A nőt a Nemzeti Nyomozó Iroda emberkereskedelem elleni osztálya hallgatta ki.

A kormánypárti politikus bukásához vezető ügyben több eljárás is indult: az egyik zsarolás miatt, míg a jachton készült szexvideók nyilvánosságra hozatalának ügye hosszabb kitérő után jutott bírósági szakaszba, április közepén a Veszprémi Járásbíróságon kezdődött meg az „Ördög ügyvédje”-per tárgyalása. Az ügyészség a Demokratikus Koalíció szombathelyi politikusát, Czeglédy Csabát vádolta meg a Borkaiékról készült felvételek nyilvánosságra hozásával, ám a politikus állítja, nem ő állt a 2019-es önkormányzati választás előtt megjelent blog mögött.

Farkas Norbert / 24.hu Czeglédy Csaba a veszprémi tárgyaláson.

Veszprémben az első tárgyalási napon derült ki, hogy egy harmadik büntetőeljárás is indult: az egyik beidézett tanút nemrég meggyanúsították kerítéssel. A Büntető törvénykönyv szerint aki haszonszerzés céljából valakit szexuális cselekmény végzésére másnak megszerez, három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, üzletszerű kerítés esetén pedig kettőtől nyolc évig terjedő lehet a szabadságvesztés.

Információnk szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda négy rendbeli kerítéssel gyanúsította meg a nőt, aki a rendőrök szerint a közvetítő, H. Zoltán útmutatását követve a saját autójával vitt az Adriára négy lányt. A nyomozók szerint mind az öten eleve üzletszerű szexre készültek, amikor vállalták az utat. Az eljárás alá vont nő nem azonos a botrány miatt elhíresült ikerpár tagjaival, de maga is ott volt a jachton, és részt vett az orgián.

Mint ismert, a Győri Járásbíróságon az ikerpár egyik tagja volt a zsarolási ügy hat vádlottja közül az egyetlen, aki lemondott a tárgyalásról, és beismerő vallomást tett. A bíróság személyes adattal visszaélés miatt 1,5 millió forint pénzbüntetéssel sújtotta.

Az orgia szervezésével kapcsolatos újabb rendőrsági vizsgálat tényét kérdésünkre az Országos Rendőr-főkapitányság elismerte, de a kommunikációs osztály a folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva megtagadta további információk kiadását. A Fővárosi Főügyészség is csak annyit árult el, hogy ennek az (immáron tehát a harmadik) ügynek két gyanúsítottja van.

Úgy tudjuk, Borkai Zsolt ügyvédje, aki szintén részt vett a jachtozáson, korábbi megnyilatkozásaiban azt állította, hogy a férfiakból álló társaság nem szexuális szolgáltatásokra rendelt lányokat a 2018. május 22-én indult hajóútra. Rákosfalvy Zoltán szerint hostesseket kerestek, akiknek az lett volna a feladata, hogy beszélgessenek a vendégekkel, és gondoskodjanak az étel-ital pótlásáról. Rákosfalvy a veszprémi bírósági tárgyaláson is „hostess lányok” beszervezéséről beszélt, akiket egy „rendezvényszervezőtől” kértek az eseményhez. Az ügyvéd elmondása szerint csak amikor a vitorlás fedélzetén beindult buli, tapasztalták, hogy a lányok szexuális szolgálatatásokat is felajánlottak, amit néhány résztvevő el is fogadott.

A rendőrség szerint a nemrég meggyanúsított nő vette át a lányok beszervezésért és a munkájukért kialkudott pénzt.

Borkai Zsolték összesen 5500 eurót, 2018-as árfolyamon nagyjából 1,8 millió forintot fizettek ki egynapos ottlétükért.

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu Borkai Zsolt sajtótájékoztatója a győri Városházán 2019. október 15-én.

A Hvg.hu korábbi cikksorozata szerint a rendőrségi tanúvallomások alapján az rajzolódott ki, hogy a hajózást Rákosfalvy és egy másik győri milliárdos vállalkozó készítette elő, ők ketten rendelték meg meglepetésként a lányokat, akiket Székesfehérvárról vittek autóval Horvátországba. A vitorlást Borkaiék hattagú férfitársasága bérelte ki, ám mivel csak hárman éltek a szexuális szolgáltatásokkal, a pénzt hárman – Borkai, Rákosfalvy és egy harmadik vállalkozó – dobták össze.

A nők egy éjszaka után távoztak, teljes összegből 800–1000 euró jutott nekik fejenként, az 5500 euró fennmaradó része a közvetítő, H. Zoltán díjazása volt. Úgy tudjuk, ő a kerítés miatt indult eljárás másik gyanúsítottja.

Ajánlott videó