Marjai János / 24.hu
Belföld

Hat ember ellen emeltek vádat Borkai Zsolték szexvideója miatt

Hat ember ellen emelt vádat a Fővárosi Főügyészség Borkai Zsolt és az adriai hajós orgián résztvevő ügyvéd, R. Zoltán szexvideója miatt. A vádlottak között szerepel a felvételt készítő egyik nő, K. Lili és két rokoni kapcsolatban álló házaspár is.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint az ügy egyik női vádlottja több személyről is szexuális tartalmú felvételeket készített a horvátországi hajóúton 2018 májusában. Erre a barátnője és annak férje kérte fel, amiért cserébe 100 ezer forintot ígértek neki.

A videó készítését kérő két személy F. Gábor és F. Klaudia célja az volt, hogy az egyik sértettet megzsarolják a felvételek nyilvánosságra hozatalával. A kompromittáló képsorokat készítő nő a felvételeket továbbította a fiatalabb házaspárnak. Úgy tudjuk, hogy a házaspár férfi tagjának az édesanyja és annak új férje a zsarolási ügyben résztvevő másik házaspár. A fiatalabbik pár nekik továbbította a zsarolás céljából készített videót.

Mindkét házaspár személyes okokból haragos viszonyban állt R. Zoltánnal, ezért a róla készült kompromittáló felvételeket jogellenesen fel akarták használni ellene. A vádlottak közül ekkor hárman vettek részt – felbujtóként, illetve bűnsegédként – a zsarolásban.

Ehhez ügyvédi segítséget is próbált igénybe venni, azonban nem talált olyat, aki képviselte volna a jogellenes fellépésben, ezért végül F. Gábor egy barátját, az ügy hatodrendű vádlottját kérte meg arra, hogy zsarolja meg a sértettet – értesüléseink szerint – R. Zoltán ügyvédet.

A zsarolás véghezvitelére felkért férfi 2019 márciusában felkereste az ügyvédet annak vidéki irodájában, és tudomására hozta, hogy megbízója csak abban az esetben nem hozza nyilvánosságra a róla készült kompromittáló felvételeket, amennyiben 12 millió forintot fizet. A férfi a fenyegetés hatására, tartva a felvételek nyilvánosságra hozatala esetén őt érő jelentős erkölcsi és pénzügyi érdeksérelemtől, 10 millió forint készpénzt ajánlott, amit a hajóúton részt vett több barátjával egyenlő arányban adtak össze.

R. Zoltán pár nappal később átadta a pénzt a közvetítőnek, aki annak nagy részét továbbította is a megbízónak. 

Az egyik vádlott, az idősebb házaspár férfi tagja azonban később külön is bepróbálkozott a zsarolással. Tízmillió forintot követelt az ügyvédtől azért, hogy ne kerüljenek nyilvánosságra a hajóúton készült felvételek, de az ügyvéd már nem fizetett neki.

Az ügynek összesen kilenc sértettje van; a fentiek alapján egyikük – R. Zoltán – a különleges személyes adattal visszaélés mellett a zsarolásnak is sértettje.

A Fővárosi Főügyészség személyes adattal visszaélés, illetve különleges személyes adattal visszaélés vétsége, valamint zsarolás bűntette miatt emelt vádat a Győri Járásbíróságon. A főügyészség a szexuális tartalmú felvételeket készítő nőre pénzbüntetést, a zsarolással is vádolt öt társával szemben pedig végrehajtandó börtönbüntetést, valamint pénzbüntetést indítványozott.

A hírhez tartozik még, hogy Czeglédy Csaba nincs a vádlottak között. Őt ugyanis a szexvideók nyilvánosságra hozatala miatt vonták felelősségre. A bűnösségét végig tagadó politikust egymillió forintos pénzbüntetésre ítélte büntetővégzésében a Veszprémi Járásbíróság egy hónappal ezelőtt, de a döntés nem végleges, mert a politikus tárgyalás tartását kérte.

Kapcsolódó
Így zsarolták Borkaiékat a szexfelvételekkel
Cikksorozat indult a HVG360-on a Borkai-féle adriai orgia eddig nem ismert részleteiről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik