Belföld

Börtönt kértek a moszkvai magyar nagykövetség felgyújtásával fenyegetőző férfire

Súlyosabb büntetést kért a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség arra az orosz felmenőkkel rendelkező harmincas férfire, aki azzal fenyegetőzött, hogy felgyújtja a moszkvai magyar nagykövetséget.

A fellebbviteli főügyészség tájékoztatása szerint a férfi egy év felfüggesztettet kapott tavaly decemberben terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntette miatt. Az ítéleti tényállás lényege szerint a vádlott 2021 december hetedike előtt többször is felhívta a nagykövetséget, hogy elintézze a barátnője turistavízumát.

Az ominózus napon személyesen is megjelent a nagykövetségnél. Amikor ismét betelefonált, akkor azt a tájékoztatást kapta, hogy interneten keresztül lehet elintézni a vízumkérelmet. A választ hallva szétlocsolta az épület előtt a helyszínre hozott benzint, majd délután négy körül a magyar nagykövetség két dolgozóját is azzal fenyegette meg telefonon keresztül, hogy felrobbant egy autót, valamint felgyújtja a nagykövetség épületét, ha igen rövid időn belül nem kapja meg a barátnője a Magyarországra szóló beutazóvízumot.

A vádlott terrorcselekmény elkövetésével azért fenyegetőzött, hogy a követségen dolgozó hivatalos személyeket, mint a magyar állam képviseletében eljárókat rákényszerítse a turistavízum mihamarabbi kiállítására. A terhelt és a védője tudomásul vette az ítéletet, de az ügyész letöltendő szabadságvesztés kiszabásáért fellebbezett. A fellebbviteli főügyészség fenntartotta az ügyészi fellebbezést, és súlyosabb büntetést kért az elkövetőre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik