Belföld

A globalisták és a kommunisták elleni harcra szólított fel Donald Trump a budapesti CPAC-en

HANDAN KHANNA / AFP
HANDAN KHANNA / AFP

Donald Trump volt amerikai elnök is felszólalt a CPAC Magyarország budapesti konferenciájának zárónapján. A 2024-ben visszatérésre készülő politikus a két és fél perces videóüzenet elején megköszönte Szánthó Miklósnak a konferencia megszervezését, „fantasztikus embernek” nevezve az Alapjogokért Központ vezetőjét.

Ezt követően Orbán Viktornak is üdvözletét küldte.

Nagyszerű ember, nagyszerű vezető

– mondta a magyar kormányfőről.

Ezt követően arról beszélt, hogy a „hit és a család a jó és szabad társadalom alapköve”, továbbá kijelentette, hogy „egy határok nélküli nemzet nem is nemzet”.

Trump szerint ezek az eszmék képesek megmenti a nyugati civilizációt, amely szerinte komoly bajban van:

Amint az Önök is jól tudják, éppen történelmi csatát vívunk a globalistákkal és a kommunistákkal az egész világon. Olyan barbárok ellen harcolunk, akik le akarják rombolni a szabadságunkat, a hagyományainkat és mindent, ami nekünk kedves.

A republikánus elnök-aspiráns szerint Európában és Amerikában is össze kell fogni, hogy „megvédjük határainkat, zsidó-keresztény értékeinket, identitásunkat és életmódunkat azokkal szemben, akik el akarják pusztítani szeretett nemzeteinket”.

Trump megtiszteltetésnek tartja, hogy elnökként „négy hihetetlen éven át mélyíthette az Egyesült Államok és Magyarország közötti különleges barátságot”, és szerinte ezt a kapcsolatot „nagyrészt Viktornak, a hihetetlen munkatársainak és a vele együtt dolgozó embereknek köszönhetjük”.

Trump üzenete végén arra biztatta Magyarország és Európa konzervatív polgárait, hogy folytassák a harcot.

A kommunisták és a globalisták visszaszorulóban vannak mindaddig, amíg magabiztosan törünk előre, és így mindenképpen győzni fogunk!

– mondta Trump.

Tegnap a CPAC-en Orbán Viktor is felszólalt. Beszédében kijelentette, ha Trump lenne az elnök, most nem lenne háború Ukrajnában.

Térjen vissza Trump elnök úr, és hozzon nekünk békét!

– üzente Orbán.

A CPAC csütörtöki napján a Foxtól egy fehér felsőbbrendűséget hirdető levél miatt elbocsátott Tucker Carlson is videón jelentkezett be, de a konferenciára szánt felvétel nem öregedett túl jól.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik